Ryż z mango i wiśniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1797
Składniki:
- 2 szklanki kleistego ryżu
- 2 owoce mango
- 2 łyżki gotowej konfitury z wiśni
- 1 łyżka cukru pudru
- pęczek rukoli do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Mango oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Następnie mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i zmiksować mikserem z cukrem pudrem. Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Potem do odparowanego ryżu dodać zmiksowane mango z cukrem, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Do całości dodać konfiturę z wiśni i udekorować świeżą rukolą.
Komentarze (0)