Mozzarella zapiekana z szynką w bulionie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 820
Składniki:
- 600 ml bulionu wołowego
- 350 g mozzarelli
- 4 plastry szynki wędzonej
- 2 pomidory
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
Opis przygotowania:
Pomidory oraz rozmaryn umyć i osączyć z wody. Następnie mozzarellę przełożyć na żaroodporny talerz i obłożyć ją w koło plastrami szynki wędzonej. Dodać do tego pomidory i świeże gałązki rozmarynu. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika. Bulion wołowy przelać do rondla, po czym zagotować go na średnim ogniu i zalać nim wszystko na talerzu. Gotową potrawę podawać na ciepło.
Komentarze (0)