Mozzarella zapiekana z szynką w bulionie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 820
Mozzarella zapiekana z szynką w bulionie
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu wołowego
  • 350 g mozzarelli
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • 2 pomidory
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu

Opis przygotowania:

Pomidory oraz rozmaryn umyć i osączyć z wody. Następnie mozzarellę przełożyć na żaroodporny talerz i obłożyć ją w koło plastrami szynki wędzonej. Dodać do tego pomidory i świeże gałązki rozmarynu. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika. Bulion wołowy przelać do rondla, po czym zagotować go na średnim ogniu i zalać nim wszystko na talerzu. Gotową potrawę podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów