Ruloniki z sera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1851

Składniki:

  • 25 dkg tłustego twarogu
  • 25 dkg mąki
  • 25 dkg margaryny
  • gęsty dżem lub konfitura
  • 2 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:

Twaróg przetrzeć przez sito. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać do niej przetarty twaróg i margarynę. Z podanych surowców wyrobić ciasto. Po wyrobieniu, ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty. Następnie nałożyć na nie dżem lub konfiturę i zwinąć w rulony. Oba końce rulonu przycisnąć palcem w celu ich spłaszczenia. Ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika około 180 stopni. Piec 20 minut. Po upieczeniu ruloniki ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów