Ruloniki z sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1851
Składniki:
- 25 dkg tłustego twarogu
- 25 dkg mąki
- 25 dkg margaryny
- gęsty dżem lub konfitura
- 2 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Twaróg przetrzeć przez sito. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać do niej przetarty twaróg i margarynę. Z podanych surowców wyrobić ciasto. Po wyrobieniu, ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty. Następnie nałożyć na nie dżem lub konfiturę i zwinąć w rulony. Oba końce rulonu przycisnąć palcem w celu ich spłaszczenia. Ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika około 180 stopni. Piec 20 minut. Po upieczeniu ruloniki ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)