Cynamonowe ruloniki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2402
Składniki:
- papier ryżowy (6 sztuk);
- ugotowany ryż (100 g);
- 1 jabłko krojone w plastry;
- cynamon;
- orzechy włoskie;
- miód, sezam.
Opis przygotowania:
1. Zwilżyć gorącą wodą arkusze papieru ryżowego.
3. Na 1/3 każdego arkuszu położyć ryż. Posypać cynamonem.
4. Na ryż położyć kawałki jabłek i orzechów ( tak, jak układamy to na sushi).
5. Zawinąć arkusz.
6. Pokroić na małe kiełbaski.
Polać miodem. Posypać sezamem.
Smacznego!
3. Na 1/3 każdego arkuszu położyć ryż. Posypać cynamonem.
4. Na ryż położyć kawałki jabłek i orzechów ( tak, jak układamy to na sushi).
5. Zawinąć arkusz.
6. Pokroić na małe kiełbaski.
Polać miodem. Posypać sezamem.
Smacznego!
Komentarze (0)