Roti (Indyjski chleb)

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7026
Roti (Indyjski chleb)

Składniki:

  • 1/2 filiżanki mąki;
  • 1/4 filiżanki wody;
  • sól;
  • olej

Opis przygotowania:

1. Do mąki z solą dodawać ciepłą wodę
2. Wymieszać.Ciasto musi być miękkie.
3. Zostawić na 10 - 15 minut.
4. Ciasto rozdzielić na 4 części.
5. Rozgrzać patelnię.
6. Każdą kulkę rozwałkować na placek.(używać oleju w celu ułatwienia).
7. Obsmażać na patelni z obu stron do pojawienia plamek.
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (4)

ten przepis się nie nadaje do niczego! nic nie wyszlo!

Przepis jest dobry, można spokojnie robić!

bez żartów, mąka i woda - to ma być dobry przepis?

mieszkam w holandi mam znajomą z indi czesto robi chleb roti to inna kultura inaczej sie tam je maja swoje smaki przyprawy wszystko z tym sie komponuje roti samo z siebie tez jest ok ale w połączeniu z innymi daniami super uwielbiam kuchnie indyjska...

Podobne przepisy

Więcej przepisów