Roti (Indyjski chleb)
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7026
Składniki:
- 1/2 filiżanki mąki;
- 1/4 filiżanki wody;
- sól;
- olej
Opis przygotowania:
1. Do mąki z solą dodawać ciepłą wodę
2. Wymieszać.Ciasto musi być miękkie.
3. Zostawić na 10 - 15 minut.
4. Ciasto rozdzielić na 4 części.
5. Rozgrzać patelnię.
6. Każdą kulkę rozwałkować na placek.(używać oleju w celu ułatwienia).
7. Obsmażać na patelni z obu stron do pojawienia plamek.
Smacznego!
2. Wymieszać.Ciasto musi być miękkie.
3. Zostawić na 10 - 15 minut.
4. Ciasto rozdzielić na 4 części.
5. Rozgrzać patelnię.
6. Każdą kulkę rozwałkować na placek.(używać oleju w celu ułatwienia).
7. Obsmażać na patelni z obu stron do pojawienia plamek.
Smacznego!
Komentarze (4)
ten przepis się nie nadaje do niczego! nic nie wyszlo!
Przepis jest dobry, można spokojnie robić!
bez żartów, mąka i woda - to ma być dobry przepis?
mieszkam w holandi mam znajomą z indi czesto robi chleb roti to inna kultura inaczej sie tam je maja swoje smaki przyprawy wszystko z tym sie komponuje roti samo z siebie tez jest ok ale w połączeniu z innymi daniami super uwielbiam kuchnie indyjska...