Rolada z żółtego sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4310
Składniki:
- 30 dag żółtego sera
- 5 dag pieczarek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- serek topiony ostry
- ogórek kiszony
- papryka w proszku
- koperek
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- sklarowane masło do smażenia
Opis przygotowania:
Pieczarki umyj, osusz, pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj ser topiony i podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Wrzuć posiekane jajka, ogórek, przypraw masę papryką, pieprzem oraz solą. Wymieszaj z posiekaną zieleniną. Żółty ser włóż na chwilę do garnka z gorącą (ale nie wrzącą) wodą, a następnie wyjmij go, osącz i rozwałkuj na prostokątny placek. Rozsmaruj na nim farsz, zroluj i szczelnie owiń folią do żywności. Wsadź do lodówki na około 3-4 godziny. Przed podaniem pokrój w plastry. Podawaj z pieczywem.
Komentarze (1)
czy jak chcę użyć kerrygolda solonego, to mam używać soli czy lepiej już nie? bo w sumie ogórek też jest słony...