Rolada z żółtego sera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3540

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera
  • 5 dag pieczarek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • serek topiony ostry
  • ogórek kiszony
  • papryka w proszku
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sklarowane masło do smażenia

Opis przygotowania:

Pieczarki umyj, osusz, pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj ser topiony i podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Wrzuć posiekane jajka, ogórek, przypraw masę papryką, pieprzem oraz solą. Wymieszaj z posiekaną zieleniną. Żółty ser włóż na chwilę do garnka z gorącą (ale nie wrzącą) wodą, a następnie wyjmij go, osącz i rozwałkuj na prostokątny placek. Rozsmaruj na nim farsz, zroluj i szczelnie owiń folią do żywności. Wsadź do lodówki na około 3-4 godziny. Przed podaniem pokrój w plastry. Podawaj z pieczywem.

Autor: magdam

1 komentarz

czy jak chcę użyć kerrygolda solonego, to mam używać soli czy lepiej już nie? bo w sumie ogórek też jest słony...

Podobne przepisy