Risotto z wędzonym kurczakiem i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3116
Składniki:
- 15 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 wędzone piersi z kurczaka
- 2 placki tortilla
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- pęczek bazylii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Masło stopić na patelni dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Przygotować bulion warzywny, dodać do niego pokrojoną na kawałki zieloną fasolkę i zeszkloną cebulę. Doprawić pieprzem oraz solą do smaku i zagotować. Gorącym bulionem zalać ryż i dokładnie wymieszać, po czym wszystko wyłożyć na talerz. Wędzone piersi kurczaka pokroić w plastry i dodać do ryżu. Tortille skropić niewielką ilością wody i podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie zwinąć ją do połowy i przełożyć do ryżu. Całość udekorować bazylią.
Komentarze (0)