Risotto z okoniem morskim

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2354
Risotto z okoniem morskim
fot. prawncrackers / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 g zielonego groszku w zalewie
  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 2 filety okonia morskiego
  • 1,5 szklanki buliony warzywnego z kostki
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w talarki. Groszek zielony osączyć z zalewy. Następnie wszystkie składniki zalać bulionem warzywnym, dodać do nich ugotowany ryż oraz suszone pomidory, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać i zagotować. Zagotowane przełożyć na talerz. Filety z okonia morskiego umyć, natrzeć przyprawą do ryb, oprószyć pieprzem oraz solą, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe osączyć z tłuszczu i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów