Risotto z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2685
Składniki:
- 400 g świeżych grzybów (pieczarek)
- 250 g ryżu
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 mały seler
- olej
- kminek
- czerwona papryka w proszku
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić ją na patelni. Oczyścić grzyby, obgotować je przez 10 minut, następnie wyciągnąć i pokroić w cienkie plastry. Ugotować marchew z selerem na półmiękko, po czym pokroić w kostkę i razem z grzybami dodać do cebuli. Dusić pod przykryciem do 10 minut. Po tym czasie dodać ugotowany wcześniej ryż, posypać go sproszkowaną papryką, rozgniecionym kminkiem. Całość dokładnie wymieszać, dusić jeszcze przez 10 minut. Podawać na gorąco.
Komentarze (0)