Risotto z brokułem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5415
Składniki:
- 5 dag suszonych pomidorów
- 2 szklanki ryżu
- 1 brokuł
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, pokroić drobno i dodać do ryżu. Pomidory suszone opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Zagotować 1 szklankę bulionu warzywnego, dodać pokrojone pomidory, gotować przez 1 minutę, po czym całością zalać ryż z brokułem. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)