Ricotta z ziołami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3843
Składniki:
- 250 g sera ricotta
- 1 łyżka pietruszki świeżo posiekanej
- 1 łyżka posiekanej cebulki perłowej
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- 8 listków bazylii drobno pokrojonych
- 3 liście laurowe
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 ząbku czosnku drobno pokrojonego
- sól
- pieprz czarny, świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Ricottę wymieszać w misce wraz z pietruszką, tymiankiem i bazylią. Dodać liście laurowe, czosnek, kminek, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszać. Zostawić na ok. godzinę w lodówce. Po tym czasie wyciągnąć liście laurowe i podawać z pieczywem.
Komentarze (0)