Jalapeño nadziewana ricottą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 627
Jalapeño nadziewana ricottą
fot. whologwhy (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g sera ricotta
  • 6 zielonych papryk jalapeño
  • 2 łyżki sosu chili
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 białka jaj
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę czerwoną pokroić w cienkie plastry, sparzyć ją wrzącą wodą, oprószyć szczypta soli i wyłożyć na talerz.. Paprykę umyć, odsączyć z wody, przeciąć w poprzek i usunąć z niej nasiona. Następnie ricottę zmieszać z mielonym kminkiem, szczyptą soli i nadziać tym przygotowane wcześniej papryki. Całość wysmarować białkiem jaj, obtoczyć bułką tartą i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na lekko rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć z oleju i przełożyć na talerz z kapustą. Wszystko polać sosem chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów