Jalapeño nadziewana ricottą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 824
Składniki:
- 600 g sera ricotta
- 6 zielonych papryk jalapeño
- 2 łyżki sosu chili
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 białka jaj
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę czerwoną pokroić w cienkie plastry, sparzyć ją wrzącą wodą, oprószyć szczypta soli i wyłożyć na talerz.. Paprykę umyć, odsączyć z wody, przeciąć w poprzek i usunąć z niej nasiona. Następnie ricottę zmieszać z mielonym kminkiem, szczyptą soli i nadziać tym przygotowane wcześniej papryki. Całość wysmarować białkiem jaj, obtoczyć bułką tartą i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na lekko rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć z oleju i przełożyć na talerz z kapustą. Wszystko polać sosem chili.
Komentarze (0)