Ramen
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3691
Składniki:
- 1 por
- 1 kalafior
- 1 cebula
- 1,5 l wody
- 2 piersi z kurczaka
- 2 rzodkiewki
- 2 pietruszki
- maggi
- 10 dag grzybów shitake
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 30 dag szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną woda i wyłożyć na talerz. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, zalać 1,5 l wody, dodać pokrojoną na połowę pietruszkę, rzodkiewkę, podzielonego na różyczki kalafiora i gotować na małym ogniu. Grzyby shitake namoczyć w gorącej wodzie na 10 minut, następnie odcedzić i dodać do gotowanego wywaru. Całość gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać opłukany szpinak, pokrojony w krążki por i cebulę. Doprawić do smaku, pieprzem, solą i maggi. Następnie zagotować i przelać na makaron.
Komentarze (0)