Racuszki z bananów
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1637
Składniki:
- 6 bananów
- 12 dkg mąki pszennej
- 12 dkg mąki ryżowej ( zmielone płatki ryżowe)
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- 0,5 l mleka
- pół łyżki cynamonu
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę pszenną i ryżową zmieszać ze sobą, dodać jajka, cynamon, szczyptę soli i dolewać stopniowo mleko. Całość ubić na jednolitą masą. Pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, przepołowić i maczać w masie. Rozgrzać mocno olej na patelni i przełożyć zamoczone banany. Smażyć na zrumieniony kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i obsypać cukrem pudrem.
Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, przepołowić i maczać w masie. Rozgrzać mocno olej na patelni i przełożyć zamoczone banany. Smażyć na zrumieniony kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i obsypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)