Racuszki z bananów

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1637

Składniki:

  • 6 bananów
  • 12 dkg mąki pszennej
  • 12 dkg mąki ryżowej ( zmielone płatki ryżowe)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 0,5 l mleka
  • pół łyżki cynamonu
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę pszenną i ryżową zmieszać ze sobą, dodać jajka, cynamon, szczyptę soli i dolewać stopniowo mleko. Całość ubić na jednolitą masą. Pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, przepołowić i maczać w masie. Rozgrzać mocno olej na patelni i przełożyć zamoczone banany. Smażyć na zrumieniony kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i obsypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów