Pulpety chlebowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2706
Pulpety chlebowe
fot. Kobako (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.5

Składniki:

  • 500 g bagietki
  • 200 ml mleka 2%
  • 100 g mąki pszennej
  • 3 krople przyprawy Maggi
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osaczyć z wody i drobno posiekać do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonej natki pietruszki. Następnie bagietkę połamać na drobne kawałeczki i dodać do składników w misce. Wsypać do tego mąkę, wlać mleko i wbić jajko. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, przyprawą Maggi i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować ręcznie małe kulki i wrzucić je do 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować przez 4 minuty, po czym sączyć z wody i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów