Pulpety chlebowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2706
Składniki:
- 500 g bagietki
- 200 ml mleka 2%
- 100 g mąki pszennej
- 3 krople przyprawy Maggi
- 1 jajko
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osaczyć z wody i drobno posiekać do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonej natki pietruszki. Następnie bagietkę połamać na drobne kawałeczki i dodać do składników w misce. Wsypać do tego mąkę, wlać mleko i wbić jajko. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, przyprawą Maggi i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować ręcznie małe kulki i wrzucić je do 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować przez 4 minuty, po czym sączyć z wody i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)