Pudding z mango i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2071
Składniki:
- 3 owoce mango
- 2 owoce awokado
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki żelatyny spożywczej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 opakowanie żelek Haribo
- 0,5 szklanki mleka
Opis przygotowania:
Żelatynę zalać 1 szklanką wrzącej wody z cukrem, wymieszać i odstawić do całkowitego rozpuszczenia. Owoce umyć i obrać ze skóry. Z awokado usunąć pestki, następnie 2 mango i 1 awokado zmiksować mikserem na drobna masę. Pozostałe 1 awokado i 1 mango pokroić w drobna kostkę i zalać rozpuszczona żelatyną. Dodać do tego mleko, żelki Haribo, sos z limonki, dobrze wymieszać i przelać do miski. Całość włożyć na 15 minut do lodówki, aby żelatyna stężała.
Komentarze (0)