Pudding z mango i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2071
Pudding z mango i awokado
fot. Mr Wabu / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 owoce mango
  • 2 owoce awokado
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki żelatyny spożywczej
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 opakowanie żelek Haribo
  • 0,5 szklanki mleka

Opis przygotowania:

Żelatynę zalać 1 szklanką wrzącej wody z cukrem, wymieszać i odstawić do całkowitego rozpuszczenia. Owoce umyć i obrać ze skóry. Z awokado usunąć pestki, następnie 2 mango i 1 awokado zmiksować mikserem na drobna masę. Pozostałe 1 awokado i 1 mango pokroić w drobna kostkę i zalać rozpuszczona żelatyną. Dodać do tego mleko, żelki Haribo, sos z limonki, dobrze wymieszać i przelać do miski. Całość włożyć na 15 minut do lodówki, aby żelatyna stężała.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów