Pudding bananowy z bezą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2450
Składniki:
- Na pudding:
- 300 ml mleka skondensowanego
- 40 g budyniu waniliowego
- 4 okrągłe wafle ryżowe
- 4 banany
- 1 łyżka cukru pudru
- Na bezę:
- 6 białek jajka
- 0,5 szklanki cukru pudru
Opis przygotowania:
Przygotować pudding: banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie do odpowiedniej miski włożyć wafle ryżowe i nałożyć na nie pokrojone banany. Mleko skondensowane zagotować i na wrzątek wsypać gotowy budyń waniliowy. Dodać do tego cukier puder i gotować do czasu, aż utworzy się gęsta masa. Wtedy całość ściągnąć z ognia i poprzekładać nią wafle z bananami.
Przygotować bezę: białka ubić mikserem z cukrem pudrem na sztywną pianę i nałożyć ją na wszystkie składniki. Potem otwartym płomieniem palnika zrumienić nałożoną pianę.
Przygotować bezę: białka ubić mikserem z cukrem pudrem na sztywną pianę i nałożyć ją na wszystkie składniki. Potem otwartym płomieniem palnika zrumienić nałożoną pianę.
Komentarze (0)