Pudding bananowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3482
Pudding bananowy
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml śmietany kremówki
  • 6 gotowych okrągłych biszkoptów
  • 3 banany
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Banany oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie banany pozbawić końcówek i obrać ze skóry. Dwa banany zmiksować z cukrem waniliowym i przełożyć do szklanki. Jednego banana pokroić w krążki. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i wyłożyć na zmiksowane banany, po czym wszystko udekorować biszkoptami, pokrojonym bananem i listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów