Pudding bananowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3482
Składniki:
- 100 ml śmietany kremówki
- 6 gotowych okrągłych biszkoptów
- 3 banany
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Banany oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie banany pozbawić końcówek i obrać ze skóry. Dwa banany zmiksować z cukrem waniliowym i przełożyć do szklanki. Jednego banana pokroić w krążki. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i wyłożyć na zmiksowane banany, po czym wszystko udekorować biszkoptami, pokrojonym bananem i listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)