Pstrąg z ryżem, szpinakiem i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1209
Składniki:
- 400 g filetów z wędzonego pstrąga
- 6 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki ryżu
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 pęczek świeżego szpinaku
- 1 łyżeczka cukru
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Kapustę białą pokroić drobno, sparzyć wrząca wodą na sicie i dodać do szpinaku w misce. Wsypać do tego cukier, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Następnie ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu ryż odparować i wyłożyć na talerz. Na ryż wyłożyć filety z pstrąga oraz kapustę ze szpinakiem. Oliwę z oliwek zmieszać z gorczycą i polać całość.
Komentarze (0)