Pstrąg z ryżem, szpinakiem i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1209
Pstrąg z ryżem, szpinakiem i kapustą
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z wędzonego pstrąga
  • 6 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 pęczek świeżego szpinaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Kapustę białą pokroić drobno, sparzyć wrząca wodą na sicie i dodać do szpinaku w misce. Wsypać do tego cukier, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Następnie ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu ryż odparować i wyłożyć na talerz. Na ryż wyłożyć filety z pstrąga oraz kapustę ze szpinakiem. Oliwę z oliwek zmieszać z gorczycą i polać całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów