Kotlety sojowe z jarzynami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2668
Składniki:
- 1 opakowanie kotletów sojowych do 300 g
- 2 łodygi selera
- 3 marchewki
- 1 łyżka gotowego sosu chili
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Kotlety wyciągnąć z opakowania i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone pokroić w dużą kostkę. Warzywa umyć. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej lub pokroić w słomkę. Łodygę selera pokroić na kawałki. Marchew i seler wrzucić na rozgrzany olej i smażyć przez 3 minuty na małym ogniu. Usmażone dodać do pokrojonych kotletów sojowych. Całość delikatnie posolić, dodać sos chili i dobrze wymieszać. Gotowe danie podawać na ciepło.
Komentarze (0)