Kotlety sojowe z jarzynami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2668
Kotlety sojowe z jarzynami
fot. Prince Roy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie kotletów sojowych do 300 g
  • 2 łodygi selera
  • 3 marchewki
  • 1 łyżka gotowego sosu chili
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Kotlety wyciągnąć z opakowania i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone pokroić w dużą kostkę. Warzywa umyć. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej lub pokroić w słomkę. Łodygę selera pokroić na kawałki. Marchew i seler wrzucić na rozgrzany olej i smażyć przez 3 minuty na małym ogniu. Usmażone dodać do pokrojonych kotletów sojowych. Całość delikatnie posolić, dodać sos chili i dobrze wymieszać. Gotowe danie podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów