Pstrąg pieczony z gotowanymi warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1646
Składniki:
- 200 g mrożonej kukurydzy
- 200 g mrożonego zielonego groszku
- 200 g mrożonej marchewki
- 200 g mrożonego bobu
- 200 g mrożonej, zielonej fasolki szparagowej
- 2 sprawione pstrągi
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki świeżej kolendry
- 1 cebula
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Natkę zielonej kolendry umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Sprawione pstrągi umyć, osączyć z wody, oprószyć od wewnątrz szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i pokrojona wcześniej kolendrą. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do ryby. Następnie dodać do tego masło, całość zawinąć w aluminiową folię, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wszystkie warzywa mrożone rozmrozić, przesypać razem do jednego rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości na dużym ogniu. Po ugotowaniu odcedzić do dodać do ryby na talerzu.
Komentarze (0)