Pstrąg pieczony z gotowanymi warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1430
Pstrąg pieczony z gotowanymi warzywami
fot. BrownGuacamole / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g mrożonej kukurydzy
  • 200 g mrożonego zielonego groszku
  • 200 g mrożonej marchewki
  • 200 g mrożonego bobu
  • 200 g mrożonej, zielonej fasolki szparagowej
  • 2 sprawione pstrągi
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Natkę zielonej kolendry umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Sprawione pstrągi umyć, osączyć z wody, oprószyć od wewnątrz szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i pokrojona wcześniej kolendrą. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do ryby. Następnie dodać do tego masło, całość zawinąć w aluminiową folię, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wszystkie warzywa mrożone rozmrozić, przesypać razem do jednego rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości na dużym ogniu. Po ugotowaniu odcedzić do dodać do ryby na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów