Psito ziemniaczane z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2951
Składniki:
- 10 dag boczku wędzonego
- 25 dag kurek solonych lub pieczarek (niekoniecznie)
- 1 kg ziemniaków
- 10 dag keczupu
- 3-4 białka
- 5 dag kaszy manny
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz
Opis przygotowania:
Boczek pokrój w kostkę, częściowo stop. Grzyby opłucz, pokrój, dodaj do boczku, duś kilka minut. Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach, odciśnij, połącz z kurkami, keczupem, ubitą pianą z białek oraz kaszą, dopraw do smaku. Przełóż do okrągłych foremek wysmarowanych tłuszczem i upiecz.
Komentarze (0)