Przystawka z jajek przepiórczych

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 5769
Przystawka z jajek przepiórczych
fot. magical-world / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 jajek przepiórczych
  • 6 łyżek oleju
  • 6 liści bananowca (albo 1 szeroki por)
  • 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki chilli
  • sól
  • 1 opakowanie małych wykałaczek

Opis przygotowania:

Liście bananowca lub pora dokładnie opłukać, osączyć z wody i wykonać z nich podstawki. Rozgrzać olej na patelni, wbić do niego po kolei jajka przepiórcze, posolić i kiedy się zetną - wyciągnąć, spód oprószyć mieloną papryką i przełożyć na liście bananowca lub pora. W każdej podstawce w jajko wbić po jednej wykałaczce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów