Przystawka z jajek przepiórczych
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 6063
Składniki:
- 30 jajek przepiórczych
- 6 łyżek oleju
- 6 liści bananowca (albo 1 szeroki por)
- 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki chilli
- sól
- 1 opakowanie małych wykałaczek
Opis przygotowania:
Liście bananowca lub pora dokładnie opłukać, osączyć z wody i wykonać z nich podstawki. Rozgrzać olej na patelni, wbić do niego po kolei jajka przepiórcze, posolić i kiedy się zetną - wyciągnąć, spód oprószyć mieloną papryką i przełożyć na liście bananowca lub pora. W każdej podstawce w jajko wbić po jednej wykałaczce.
Komentarze (0)