Muchomorki z jajek przepiórczych

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4095
Muchomorki z jajek przepiórczych

Składniki:

  • 10 jajek przepiórczych
  • 5 pomidorów
  • natka pietruszki
  • 5 łyżek majonezu
  • 0,5 łyżeczki chrzanu
  • sól i cukier do smaku

Opis przygotowania:

Ugotować jajka na twardo i obrać je ze skorupek, następnie odciąć z nich końce białek i postawić na półmisku. Majonez wymieszać z chrzanem, solą i cukrem i nałożyć łyżeczka na obcięte końcówki jajek, a pozostałą resztę ułożyć na półmisku. Pokroić natkę pietruszki i posypać nią jajka i pozostały majonez. Pomidory przekroić na połowy, aby powstały małe czapeczki, wydrążyć nasionka i nałożyć je na jajka. Na końcu na ułożonych czapeczkach pomidorów dorobić kropki z majonezu.

1 komentarz

Moje dzieci uwielbiają, jak im to robię. :))

Podobne przepisy