Muchomorki z jajek przepiórczych
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5482
Składniki:
- 10 jajek przepiórczych
- 5 pomidorów
- natka pietruszki
- 5 łyżek majonezu
- 0,5 łyżeczki chrzanu
- sól i cukier do smaku
Opis przygotowania:
Ugotować jajka na twardo i obrać je ze skorupek, następnie odciąć z nich końce białek i postawić na półmisku. Majonez wymieszać z chrzanem, solą i cukrem i nałożyć łyżeczka na obcięte końcówki jajek, a pozostałą resztę ułożyć na półmisku. Pokroić natkę pietruszki i posypać nią jajka i pozostały majonez. Pomidory przekroić na połowy, aby powstały małe czapeczki, wydrążyć nasionka i nałożyć je na jajka. Na końcu na ułożonych czapeczkach pomidorów dorobić kropki z majonezu.
Komentarze (1)
Moje dzieci uwielbiają, jak im to robię. :))