Przystawka z ryżem, mango i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2126
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 4 listki świeżej mięty
- 1 szklanka kleistego ryżu
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i przełożyć na łyżki do przystawek. Kukurydzę osaczyć z zalewy i dodać do ryżu. Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Całość zalać mlekiem kokosowym i udekorować listkami mięty.
Komentarze (0)