Przystawka z ryżem, mango i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2126
Przystawka z ryżem, mango i kukurydzą
fot. JoChoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 4 listki świeżej mięty
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i przełożyć na łyżki do przystawek. Kukurydzę osaczyć z zalewy i dodać do ryżu. Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Całość zalać mlekiem kokosowym i udekorować listkami mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów