Przekładaniec

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1987
Przekładaniec
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • szklanka mąki
  • pół kostki margaryny
  • żółtko
  • po 2 łyżki cukru i śmietany
  • Masa:
  • mleko skondensowane, słodzone, gotowane
  • margaryna
  • gotowa polewa czekoladowa

Opis przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i zrobić dwa placki. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa: margarynę zmiksować, potem dodawać po łyżce mleka. Poprzekładać: placek-masa-pacek-masa-polewa. Smacznego.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów