Przekąska z wieprzowiny, omletu i sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1771
Składniki:
- 300 g schabu wieprzowego bez kości
- 200 g białego sera twarogowego
- 2 czerwone papryki
- pęczek zielonego szczypiorku
- pieprz sól
- Omlet:
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki mleka
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienką słomkę. Następnie schab podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Rozbite mięso oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawało i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na stolnicę. Ser twarogowy pokroić w plastry o grubości 1 cm i nałożyć na ugotowane wcześniej mięso.
Przygotować omlet: jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę, wlać mleko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż składniki się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia, przestudzić, pokroić na kawałki, dodać do całości wraz z pokrojoną papryką czerwoną i zawinąć zielonym szczypiorkiem. Wszystko przełożyć na tackę
Przygotować omlet: jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę, wlać mleko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż składniki się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia, przestudzić, pokroić na kawałki, dodać do całości wraz z pokrojoną papryką czerwoną i zawinąć zielonym szczypiorkiem. Wszystko przełożyć na tackę
Komentarze (0)