Przekąska z wieprzowiny, omletu i sera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1771
Przekąska z wieprzowiny, omletu i sera
fot. KFoodaddict / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g schabu wieprzowego bez kości
  • 200 g białego sera twarogowego
  • 2 czerwone papryki
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • pieprz sól
  • Omlet:
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki mleka

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienką słomkę. Następnie schab podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Rozbite mięso oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawało i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na stolnicę. Ser twarogowy pokroić w plastry o grubości 1 cm i nałożyć na ugotowane wcześniej mięso.

Przygotować omlet: jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę, wlać mleko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż składniki się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia, przestudzić, pokroić na kawałki, dodać do całości wraz z pokrojoną papryką czerwoną i zawinąć zielonym szczypiorkiem. Wszystko przełożyć na tackę

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów