Bryzol z wieprzowiny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6877
Składniki:
- 50 dag szynki wieprzowej bez kości (frykando)
- 2 dag mąki
- olej
- 2 dag masła
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Mięso umyj, zetnij zbędny tłuszcz, pokrój w poprzek włókien na porcje, rozbij tłuczkiem zwilżonym wodą. Następnie formuj ręką i nożem, nadając im kształt okrągły o grubości 1/2 cm, posyp przyprawami i mąką, podsmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmaż na małym ogniu. Po usmażeniu zlej olej, dodaj masło, roztop przekładając bryzol na drugą stronę.
Komentarze (0)