Bryzol z wieprzowiny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5997

Składniki:

  • 50 dag szynki wieprzowej bez kości (frykando)
  • 2 dag mąki
  • olej
  • 2 dag masła
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Mięso umyj, zetnij zbędny tłuszcz, pokrój w poprzek włókien na porcje, rozbij tłuczkiem zwilżonym wodą. Następnie formuj ręką i nożem, nadając im kształt okrągły o grubości 1/2 cm, posyp przyprawami i mąką, podsmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmaż na małym ogniu. Po usmażeniu zlej olej, dodaj masło, roztop przekładając bryzol na drugą stronę.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy