Szpinak z suszonymi brzoskwiniami i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1951
Składniki:
- 300 g świeżego szpinaku
- 20 g suszonych brzoskwiń
- 10 g suszonych pomidorów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki wrzącej wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Brzoskwinie suszone oraz pomidory sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej sparzone wcześniej składniki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie dodać szpinak, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minut pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)