Szpinak z suszonymi brzoskwiniami i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1745
Szpinak z suszonymi brzoskwiniami i pomidorami
fot. rachelkramerbussel.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g świeżego szpinaku
  • 20 g suszonych brzoskwiń
  • 10 g suszonych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Brzoskwinie suszone oraz pomidory sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej sparzone wcześniej składniki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie dodać szpinak, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minut pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów