Przegrzebki w sosie sojowym z imbirem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2329
Przegrzebki w sosie sojowym z imbirem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
  • 4 przegrzebki mrożone
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól

Opis przygotowania:

Por umyć, osączyć z wody i pokroić go w cienkie krążki. Przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, muszli, po czym zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowane odcedzić i przełożyć na talerzyki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do przegrzebek. Dodać do tego pokrojonego pora, po czym wszystko zalać sosem sojowym zmieszanym z imbirem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów