Przegrzebki w sosie sojowym z imbirem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2329
Składniki:
- 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
- 4 przegrzebki mrożone
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
Opis przygotowania:
Por umyć, osączyć z wody i pokroić go w cienkie krążki. Przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, muszli, po czym zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowane odcedzić i przełożyć na talerzyki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do przegrzebek. Dodać do tego pokrojonego pora, po czym wszystko zalać sosem sojowym zmieszanym z imbirem.
Komentarze (0)