Przegrzebki grillowane z awokado i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1613
Przegrzebki grillowane z awokado i warzywami
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 mrożonych przegrzebek
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 dojrzale awokado
  • 4 łyżeczki pikantnego keczupu
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 2 korniszony
  • 1 zielony ogórek
  • 0,5 łyżeczki mielonego curry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Keczup wyłożyć na talerz. Awokado oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Przegrzebki rozmrozić, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i przyrumienić z obu stron na ruszcie rozpalonego grilla. Następnie ściągnąć je z grilla i dodać do keczupu na talerzu. Ogórka zielonego obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Korniszony pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonego wcześniej zielonego ogórka. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem i dodać do składników w misce. Pomidorki koktajlowe pokroić drobno i dodać do całości. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i wyłożyć na przegrzebki na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów