Przegrzebki grillowane z awokado i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1613
Składniki:
- 8 mrożonych przegrzebek
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- 2 dojrzale awokado
- 4 łyżeczki pikantnego keczupu
- 4 pomidorki koktajlowe
- 2 korniszony
- 1 zielony ogórek
- 0,5 łyżeczki mielonego curry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Keczup wyłożyć na talerz. Awokado oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Przegrzebki rozmrozić, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i przyrumienić z obu stron na ruszcie rozpalonego grilla. Następnie ściągnąć je z grilla i dodać do keczupu na talerzu. Ogórka zielonego obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Korniszony pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonego wcześniej zielonego ogórka. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem i dodać do składników w misce. Pomidorki koktajlowe pokroić drobno i dodać do całości. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i wyłożyć na przegrzebki na talerzu.
Komentarze (0)