Prowansalskie grzanki serowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1981
Składniki:
- 125 g majonezu
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 50 g tartego sera
- 2 ząbki czosnku
- szczypta pieprzu cayenne
- 500 g bagietki
Opis przygotowania:
Majonez, przecier pomidorowy, musztardę i ser włóż do miski. Obrany czosnek rozgnieć w prasce, wszystkie składniki razem wymieszaj. Masę utrzyj na krem, przypraw na ostro musztardą z dodatkiem pieprzu cayenne. Bagietkę pokrój na cienkie kromki i posmaruj kremem. Kromki ułóż rzędami i zapiekaj w gorącym piekarniku (200 stopni), aż powierzchnia grzanek nabierze złotego koloru.
Komentarze (0)