Prowansalskie grzanki serowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1891
Prowansalskie grzanki serowe
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 125 g majonezu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 50 g tartego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta pieprzu cayenne
  • 500 g bagietki

Opis przygotowania:

Majonez, przecier pomidorowy, musztardę i ser włóż do miski. Obrany czosnek rozgnieć w prasce, wszystkie składniki razem wymieszaj. Masę utrzyj na krem, przypraw na ostro musztardą z dodatkiem pieprzu cayenne. Bagietkę pokrój na cienkie kromki i posmaruj kremem. Kromki ułóż rzędami i zapiekaj w gorącym piekarniku (200 stopni), aż powierzchnia grzanek nabierze złotego koloru.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów