Prawdziwki z cebulą i żółtkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1240
Prawdziwki z cebulą i żółtkiem
fot. BocaDorada / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 1 kg świeżych prawdziwków
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Prawdziwki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie do zeszklonej cebuli dodać pokrojone prawdziwki, oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Do gorących grzybów dodać żółtka i całość dobrze rozmieszać. Podawać na ciepło.

0 komenatrzy

Podobne przepisy