Cebula z żółtkiem i wędzonym oscypkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1915
Cebula z żółtkiem i wędzonym oscypkiem
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego oscypka
  • 2 duże cebule
  • 2 żółtka
  • garść szczawiu
  • sól

Opis przygotowania:

Szczaw umyć i osączyć z wody. Cebule zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości ze skórą. Następnie odcedzić, przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojonego w cienkie plastry oscypka. Potem wyłożyć żółtko oraz liście szczawiu. Całość oprószyć szczyptą soli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów