Pot-au-feu z kiełbasą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1946
Składniki:
- 0,5 kg białej kiełbasy
- 1 duży brokuł
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 szklanka białego wina
- 1 cebula
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 3 marchewki
- 4 ziemniaki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Brokuła, podzielić na różyczki, cebulę pokroić w ćwiartkę, ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w plastry, marchew pokroić na kawałki, kapustę przekroić na połowę i usunąć głąb. Warzywa wrzucić do jednego dużego garnka, zalać do połowy wodą, dodać kostkę bulionową, zioła prowansalskie, pieprz, kiełbasę i całość gotować do miękkości. W połowie gotowania dolać wino, dosypać odrobinę soli i zagotować. Gotowe danie podawać po odcedzeniu gotowanego bulionu.
Komentarze (0)