Pot-au-feu z kiełbasą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1946
Pot-au-feu z kiełbasą
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg białej kiełbasy
  • 1 duży brokuł
  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 szklanka białego wina
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Brokuła, podzielić na różyczki, cebulę pokroić w ćwiartkę, ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w plastry, marchew pokroić na kawałki, kapustę przekroić na połowę i usunąć głąb. Warzywa wrzucić do jednego dużego garnka, zalać do połowy wodą, dodać kostkę bulionową, zioła prowansalskie, pieprz, kiełbasę i całość gotować do miękkości. W połowie gotowania dolać wino, dosypać odrobinę soli i zagotować. Gotowe danie podawać po odcedzeniu gotowanego bulionu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów