Pory nadziewane ryżem i krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2305
Składniki:
- 2 duże pory
- 1 szklanka ryżu kleistego
- 25 g suszonych krewetek
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Por sparzyć wrzątkiem i rozłożyć na pojedyncze liście. Ryż ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody, a następnie odcedzić. Dodać do niego suszone krewetki, wiórki kokosowe, doprawić do smaku solą, pieprzem i zawinąć w liście pora. Liście ułożyć na przygotowanym wcześniej grillu i zapiec tylko od spodu, a następnie przełożyć na talerz.
Komentarze (0)