Pikantna zupa rybna
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6306
Składniki:
- 40 dag filetów rybnych ( mintaj,morszczuk)
- 1 papryczka chili
- 2-3 marchewki
- 1 sredni por
- 1/2 pęczka dymki
- sól
- pieprz
- 1 cytryna
- 2 łyżki masła
Opis przygotowania:
1.Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę.Papryczkę drobniutko posiekać.Marchewkę obrać,pokroić w zapałkę.Pora pociąć w krążki,cebulę z dymki posiekać,szczypior pokroić w paski.
2.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę,marchewkę i pora,zalać litrem wody.Doprawić solą i pieprzem,gotować około 15 minut.
3.Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kawałki ryby i gotować na małym ogniu około 10 minut.Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę chili i dymkę,doprawić sokiem z cytryny.Zupę przelać do miseczek,podawać z pieczywem.
2.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę,marchewkę i pora,zalać litrem wody.Doprawić solą i pieprzem,gotować około 15 minut.
3.Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kawałki ryby i gotować na małym ogniu około 10 minut.Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę chili i dymkę,doprawić sokiem z cytryny.Zupę przelać do miseczek,podawać z pieczywem.
Komentarze (0)