Poncz owocowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1472
Poncz owocowy
fot. boo_licious / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 kostek lodu
  • 3 pomarańcze
  • 2 cytryny
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1,5 l cydru jabłkowego
  • 1 l lemoniady
  • 0,5 łyżeczki mielonych goździków
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Cydr jabłkowy oraz napój gazowany dobrze schłodzić w lodowce. Pomarańcze oraz cytryny sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru, po czym razem pokroić w drobną kostkę i przełożyć do rondla. Miętę umyć, pokroić na małe kawałki i dodać do pokrojonych owoców. Wsypać do tego mielone goździki i zalać całość schłodzonym cydrem jabłkowym oraz lemoniadą, wrzucić kostki lodu, wymieszać i przelać do szklanek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów