Poncz ognisty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 4056
Składniki:
- 4 limonki
- 2 cytryny
- 1 butelka białego, słodkiego wina wermut
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 1 szklanka araku
- 1 szklanka kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Cytryny oraz limonki umyć i osączyć z wody. Cytryny pokroić w cienkie plastry, a limonki na połówki. Wino przelać do rondla, wlać do niego sok pomarańczowy oraz arak, dokładnie wymieszać i podgrzać do temperatury 30 stopni. Następnie przelać do odpowiedniego
naczynia. Dodać do tego pokrojone cytryny, limonki i przestudzić. Do
przestudzonego ponczu wsypać kruszony lód.
naczynia. Dodać do tego pokrojone cytryny, limonki i przestudzić. Do
przestudzonego ponczu wsypać kruszony lód.
Komentarze (0)