Poncz owocowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1383
Składniki:
- 200 g białych winogron
- 200 g świeżych wiśni
- 200 ml likieru Ricard Pastis De Marseille
- 4 jabłka
- 2 łyżki miodu lipowego
- 1 l czerwonego wina półsłodkiego Vinha Maria
- 1 przegotowanej letniej wody
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne.
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skory, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć do szklanego naczynia. Wiśnie pozbawić pestek i dodać do pokrojonych jabłek. Potem dodać do tego obrane z łodyg winogrona, oprószyć mielonym cynamonem, pieprzem cayenne i wlać do tego miód lipowy. Następnie wlać do tego czerwone wino, likier i letnią wodę. Całość dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 60 minut.
Komentarze (0)