Poncz owocowy z ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3238
Składniki:
- 250 ml białego ginu
- 2 pomarańcze
- 2 słodkie jabłka
- 2 cytryny
- 1 l soku pomarańczowego
- 1 l wody mineralnej
- 1 szklanka kostek lodu
- garstka świeżej mięty
Opis przygotowania:
Gin, sok pomarańczowy, oraz wodę mineralną dobrze schłodzić w lodowce. Wszystkie owoce oraz ogórka sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Pomarańcze, cytryny oraz ogórka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski metalowej. Jabłka przekroić, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i dodać do pozostałych składników. Następnie wrzucić do tego kostki lodu, wlać schłodzony gin, sok pomarańczowy, wodę mineralną, po czym wszystko dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Przed podaniem udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)