Udon z makaronu, brukselki i pomidorów
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2656
Składniki:
- 50 g grubego makaronu
- 30 g brukselki
- 8 pomidorów suszonych
- 4 liście bazylii
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 l bulionu warzywnego z kostki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą, osączyć i wyłożyć na talerz. Przygotować bulion warzywny z kostki, postawić go średnim ogniu, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści brukselkę, sos sojowy i zagotować. Pod koniec gotowania dodać suszone pomidory. Gotować jeszcze przez 3 minuty, po czym doprawić do smaku pieprzem oraz solą i gorącym zalać makaron na talerzu. Całość udekorować listkami bazylii.
Komentarze (0)