Pomidory z mozzarellą i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1045
Pomidory z mozzarellą i łososiem
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 g pomidorów śliwkowych
  • 350 g wędzonego łososia
  • 350 g mozzarelli
  • 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • pęczek drobnego szczypiorku

Opis przygotowania:

Pomidory oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić na połowy i przełożyć na tackę. Szczypiorek pokroić drobno. Następnie wędzonego łososia rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać do niego ser mozzarella i mieloną paprykę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze rozgnieść widelcem, wymieszać i nałożyć na przekrojone wcześniej pomidory. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów