Pomidory z mozzarellą i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1045
Składniki:
- 500 g pomidorów śliwkowych
- 350 g wędzonego łososia
- 350 g mozzarelli
- 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- sól
- pieprz biały mielony
- pęczek drobnego szczypiorku
Opis przygotowania:
Pomidory oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić na połowy i przełożyć na tackę. Szczypiorek pokroić drobno. Następnie wędzonego łososia rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać do niego ser mozzarella i mieloną paprykę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze rozgnieść widelcem, wymieszać i nałożyć na przekrojone wcześniej pomidory. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)