Pomidory grillowane ze szparagami i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2007
Składniki:
- 30 g szparagów zielonych
- 4 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Pomidory pokroić w plastry, oprószyć pieprzem, solą, tymiankiem i wyłożyć na folię aluminiową. Dodać do tego pokrojoną w plastry cebulę i szparagi. Zalać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu. Przypieczone warzywa przełożyć na talerz.
Komentarze (0)