Pomidory grillowane ze szparagami i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2007
Pomidory grillowane ze szparagami i cebulą
fot. xurde / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g szparagów zielonych
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Pomidory pokroić w plastry, oprószyć pieprzem, solą, tymiankiem i wyłożyć na folię aluminiową. Dodać do tego pokrojoną w plastry cebulę i szparagi. Zalać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu. Przypieczone warzywa przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów