Poledwica z migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1984
Składniki:
- 40 g polędwicy wieprzowej
- 10 dag migdałów
- 6 łyżek oleju
- 1 mały melon
- 1 seler
- 1 łyżeczka ostrej papryczki chili
- sól
Opis przygotowania:
Seler umyć, pokroić w krążki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić, wyciąć w nim otworki dekoracyjne i ułożyć na talerz w formie serwetki. Polędwice pokroić w plastry, posypać
papryczką, posolić, wrzucić na patelnię na mocno rozgrzany olej i smażyć do miękkości mięsa. Pod koniec smażenia dodać do tego melona pokrojonego w ćwiartki, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie mięso z melonem wyłożyć na serwetkę z selera. Całość posypać całymi migdałami. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
papryczką, posolić, wrzucić na patelnię na mocno rozgrzany olej i smażyć do miękkości mięsa. Pod koniec smażenia dodać do tego melona pokrojonego w ćwiartki, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie mięso z melonem wyłożyć na serwetkę z selera. Całość posypać całymi migdałami. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)