Poledwica z migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1329
Poledwica z migdałami
fot. 1suisse / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g polędwicy wieprzowej
  • 10 dag migdałów
  • 6 łyżek oleju
  • 1 mały melon
  • 1 seler
  • 1 łyżeczka ostrej papryczki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Seler umyć, pokroić w krążki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić, wyciąć w nim otworki dekoracyjne i ułożyć na talerz w formie serwetki. Polędwice pokroić w plastry, posypać papryczką, posolić, wrzucić na patelnię na mocno rozgrzany olej i smażyć do miękkości mięsa. Pod koniec smażenia dodać do tego melona pokrojonego w ćwiartki, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie mięso z melonem wyłożyć na serwetkę z selera. Całość posypać całymi migdałami. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy