Polędwica z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2022
Składniki:
- 300 g polędwicy wieprzowej
- 30 g pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki oleju
- 1 pęczek szczypiorku
- 0,5 szklanki białego wina półsłodkiego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Polędwicę wieprzową umyć i pokroić w cienkie plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić na połówki. Seler naciowy pokroić na kawałki. Następnie obrać czosnek, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni na małym ogniu. Następnie dodać do niego pokrojone mięso, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić. Dodać do tego pieczarki, seler oraz szczypiorek, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Komentarze (0)