Polędwica wołowa ze szpinakiem i wasabi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2055
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 200 g mrożonego szpinaku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki masła czosnkowego
- 1 łyżeczka wasabi w proszku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Polędwicę wołową umyć, osączyć z wody, podzielić na porcje, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, tymiankiem i smażyć na średnim ogniu do miękkości na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone mięso ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Następnie szpinak rozmrozić i przełożyć na rozgrzaną 1 łyżkę oleju na patelni. Do smażonego szpinaku wsypać wasabi w proszku, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie przełożyć do mięsa na talerzu i dodać po 1 łyżce masła czosnkowego.
Komentarze (0)