Polędwica wołowa ze szpinakiem i wasabi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2055
Polędwica wołowa ze szpinakiem i wasabi
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła czosnkowego
  • 1 łyżeczka wasabi w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Polędwicę wołową umyć, osączyć z wody, podzielić na porcje, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, tymiankiem i smażyć na średnim ogniu do miękkości na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone mięso ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Następnie szpinak rozmrozić i przełożyć na rozgrzaną 1 łyżkę oleju na patelni. Do smażonego szpinaku wsypać wasabi w proszku, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie przełożyć do mięsa na talerzu i dodać po 1 łyżce masła czosnkowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów