Płonące roladki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2145
Składniki:
- 20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej
- 10 dkg sera rokpol lub camembert
- 10 dkg masła
- 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka tłuszczu
- 100 g koniaku lub rumu
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Masło rozetrzeć z serem na jednolitą masę. Masą posmarować plastry szynki lub kiełbasy, posypać je posiekanymi orzechami i pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Posypane plastry pozwijać w roladki i spiąć wykałaczkami, aby się nie rozleciały. Tuż przed podaniem rozgrzać mocno tłuszcz na patelni, wyłożyć na niego roladki, obsmażyć, a następnie ułożyć na talerzu, polać koniakiem lub rumem, podpalić i podać płonące na stół.
Komentarze (0)