Tabbouleh
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2950
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek zielony
- 1 szklanka kuskusu
- natka zielonej pietruszki
- garstka mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pomidory i paprykę pozbawioną nasion pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Natkę zielonej pietruszki oraz miętę również pokroić drobno. Kaszę kuskus opłukać pod bieżącą wodą, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Następnie odparować i wymieszać z pokrojonymi warzywami. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok cytrynowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)