Płonące roladki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2019

Składniki:

  • 20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej
  • 10 dkg sera rokpol lub camembert
  • 10 dkg masła
  • 10 dkg posiekanych orzechów
  • 1 łyżka tłuszczu
  • trochę posiekanej zieleniny
  • kilka łyżek koniaku lub rumu

Opis przygotowania:

Najpierw przygotuj farsz: rozetrzyj masło, dodając po trochu ser. Plastry szynki lub kiełbasy smaruj masą, posypuj orzechami i zieleniną, zwijaj dość ciasno w roladki, każdą spinając wykałaczką lub zaostrzoną zapałką. Tuż przed podaniem rozgrzej mocno tłuszcz, włóż roladki, szybko obsmaż, ułóż na półmisku, oblej koniakiem lub rumem, zapal i podaj płonące.

Autor: kucharka

0 komenatrzy

Podobne przepisy