Płonące roladki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2768
Składniki:
- 20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej
- 10 dkg sera rokpol lub camembert
- 10 dkg masła
- 10 dkg posiekanych orzechów
- 1 łyżka tłuszczu
- trochę posiekanej zieleniny
- kilka łyżek koniaku lub rumu
Opis przygotowania:
Najpierw przygotuj farsz: rozetrzyj masło, dodając po trochu ser. Plastry szynki lub kiełbasy smaruj masą, posypuj orzechami i zieleniną, zwijaj dość ciasno w roladki, każdą spinając wykałaczką lub zaostrzoną zapałką. Tuż przed podaniem rozgrzej mocno tłuszcz, włóż roladki, szybko obsmaż, ułóż na półmisku, oblej koniakiem lub rumem, zapal i podaj płonące.
Komentarze (0)